Savjeti i preporuke

6 koraka pravilne depilacije

Recite zbogom crvenilu, svrbežu i iritaciji.
Živa na termometru sve je viša, haljinice su sve kraće, noge sve izraženije. Višak dlačica više ne možemo skrivati iza traperica, stoga je potrebna redovita depilacija. No, ako nemate vremena za posjet kozmetičarki, nepravilna kućna depilacija može isušiti i oštetiti kožu, pogotovo onu osjetljivu. Ako se suočavate sa svrbežom, crvenilom, iritacijom i suhom kožom nakon depiliranja, mi ćemo vam pomoći da to spriječite i pokažete lijepe, glatke i sjajne noge.

1. Vlažite noge prije depiliranja

Bilo da koristite britvicu, trake ili vosak, potrebno je omekšati kožu i dlačice kako biste ih lakše uklonili. Jedan od najsigurnijih i najučinkovitijih preparata koji će spriječiti iritaciju i urastanje dlaka je čista aloe vera. Namažite noge par minuta prije depilacije aloe verom u obliku hidratacijske kreme ili ih jednostavno držite u toploj vodi. Kožu prije depiliranja omekšava i maslinovo ulje.



2. Pazite kakvu britvicu koristite

Za britvicu ne morate izdvojiti velike novce, ali ovo definitivno nije područje na kojem biste trebali štedjeti. Kupujte onu koja je oštra, posebice s više noževa, jer tupa neće tako jednostavno kliziti preko kože i na taj način će izazvati neugodno peckanje. Mijenjajte britvice nakon dvije ili tri depilacije, a ukoliko kupite brijač dizajniran specijalno za osjetljivu kožu, uvelike ćete pomoći svojim nogama.

3. Sapunica za ugodnost depiliranja

Prije depiliranja poželjan je peeling nogu, koji će ukloniti oštećene stanice na koži i spriječiti suhoću. Ili jednostavno, koristite blagi sapun, ali ga dobro utrljajte, masirajući dijelove nogu koje depilirate. Još ako je k tome antialergenski, učinit će čudo. 

4. Lagani potezi


Nakon što ste napravili sve prethodno, povlačite britvicu od gležnja prema gore, suprotno rastu dlačica, polako i fluidnim potezima. Ukoliko imate višestruku oštricu, nema potrebe da ju stišćete uz kožu, kako se ne biste porezali.



5. Nježno obrišite noge

Nakon što ste temeljito isprali noge od sapuna, koristite čisti i upijajući ručnik. Nježno pogladite noge i na taj način ih osušite. Izbjegavajte burno trljanje jer upravo ono izaziva iritaciju.

6. Hidratacija za umirivanje kože

Posljednji i najvažniji korak je njega kože koja ublažava šok koji koži ostavljaju oštre britvice. Vratite vlažnost svojoj koži hidratantnim losionom ili baby uljem. Pobrinite se da su ta područja potpuno suha prije nanošenja.


Ukoliko slijedite ove korake, učinit ćete uslugu svojim nogama i depiliranje učiniti ugodnijim i lakšim. Izdvojite vrijeme i sredstva i osjećat ćete se mnogo bolje i samopouzdanije uz glatke i sjajne noge.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Seks i osjećaji

Seksi žena je samouvjerenija, odlučna te lakše dolazi to postavljenih ciljeva.

Savjeti i preporuke

Odemo na depilaciju i onda se mučimo s crvenilom i urastanjem dlačica. Mora li to biti tako?

Savjeti i preporuke

Predlažemo nekoliko trikova kako biste i u ružno vrijeme mogli vratiti koži i kosi zdravu boju i sjaj.

Suncokreti na oblacima

Postoje ljudi koji ljeto obožavaju. Vole visoke temperature, izuzetno toplo more, gužvu po gradu na plažama, tu gungulu, znojenje.

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version