Brza dijeta za gubljenje kilograma

Ako ste pretjerali s blagdanskom hranom, pravo je vrijeme da isprobate brzu dijetu kojom ćete se riješiti neželjenih kilograma, ali i centimetara. Do zaključka da spomenuta dijeta uistinu djeluje došli su znanstvenici koji su proučavali skupinu od 45 volontera. Oni su tijekom osam tjedana konzumirali 1.000 kalorija dnevno i u konačnici izgubili 8.7 kg.

Istraživanje je pokazalo kako je zahvaljujući povećanom unosu proteina, a smanjenju ugljikohidrata i masti moguće izgubiti 5 centimetara u struku u samo osam tjedana. Osim što se struk ispitanika smanjio za pet centimetra, masnoća u njihovom tijelu je pala za gotovo 6%. Kod ispitanika se značajno snizila i razina kolesterola u krvi. Donosimo vam dva ogledna menija prema kojima možete slagati svoje vlastite.

Prvi dan – ukupno 1.000 kalorija

Doručak

3 tanke šnite nemasne šunke; graham pecivo; 1 velika rajčica = 290 kalorija

Ručak

Komadići piletine na salatu (s zelenom salatom, maslinama, komadićima fete) = 330 kalorija

Večera

Mljevena puretina na meksički (s kukuruzom i rajčicom); grožđe = 380 kalorija

Drugi dan – ukupno 955 kalorija

Doručak

Pola mozzarelle; 1 rajčica; graham pecivo = 280 kalorija

Ručak

Kozice s miješanom rižom i lećom = 275 kalorija

Večera

Hrskava pržena piletina; velika zdjela miješane salate; nektarina = 400 kalorija

Nutricionisti kažu kako prehrana koja sadrži visok udio zdrave hrane bogate proteinima može pomoći mršavljenju, stvarajući osjećaj punine brže od hrane koja sadrži ugljikohidrate ili masti. Za kraj imajte na umu da niti jedna dijeta nije apsolutno dobra za vaše zdravlje. Stoga, prije nego se posvetite novom režimu prehrane, potražite savjet svog liječnika.

Ordinacija.hr