Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Budi fit

Čokolada nije neprijatelj mršavljenja

Malo čokolade za vrijeme dijetnih restrikcija neće vam pomrsiti račune.

Imamo dobre vijesti za čokoljupce koji pokušavaju smršavjeti. "Žene razmišljaju o dijeti i misle da se moraju lišiti svoje omiljene hrane, no to nije slučaj ako uključite ove namirnice i veličinu porcije držite pod kontrolom", objasnila je Kathryn Piehowski, voditeljica istraživanja Sveučilišta Pennsylvania u ime konditora Hershey's.

Njen je tim pratio mršavljenje 33 preteške i pretile žene koje su slijedile restrikcijski dijetu. Sve su žene bile pred menopauzom, a njihov je indeks tjelesne mase bio između 25 i 43. Ispitanice su slušale tjedna predavanja o prehrani i ograničile unos kalorija na između 1.500 i 1.800 dnevno. Polovica ispitanica je dobila malene grickalice od tamne čokolade dva puta dnevno (jedna je imala 90 kalorija), a ujutro su pile kakao bez šećera. Ispitanice druge skupine su jele slatkiš od slatkog korijena s okusom voća, a za doručak su pile napitak bez šećera koji nije bio kakao.Nakon četiri tjedna, sve su ispitanice prosječno izgubile pet kilograma, neovisno o skupini kojoj su pripadale. Istraživanjem je pokazano kako se ne morate u potpunosti odreći namirnica koje bi inače mogle naštetiti vašoj liniji, no potrebno je pametno ih dozirati.

"Male grickalice mogu smanjiti žudnju za više slatkiša a ta je žudnja upropastila mnoge stroge dijete. Čim vam netko kaže kako nešto ne možete jesti, što želite? Želite upravo to", objasnila je Piehowski.

Ordinacija.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Seks

Iz muške perspektive može se činiti da bilo što može navesti ženu da iznenada odluči da više ne želi imati seks.

Gastronomija

Čokoladne mini tortice punjene bijelom čokoladom i jagodama zasigurno će se svidjeti svim vašim ukućanima!

Budi fit

Ključ uspjeha programa „Promijeni se“ krije se u radu na mindsetu, promjeni načina razmišljanja, kao i na odnosu sa samim sobom.

Savjeti stručnjaka

Ako vas ne zadovoljava napredak dijete, vrijeme je da napravite neke promjene koje proces mogu ubrzati.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.