Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Duh i tijelo

Koji je vaš znak?

Možda mislite da je astrologija glupost. Možda mislite da je sve. Istina je najčešće negdje u sredini.

Nisam previše istraživala astrologiju i ne čitam horoskop. Znam da sam blizanac i neke osnovne karakteristike. Nisam se s njima povezivala, ali primijetila sam kako često pišem o svemu, od onog najljepšeg u svijetu i ljudima do najnižih poriva, nepravdi i nelogičnosti. I najčešće vidim cijelu sliku i mogu pronaći uzrok.

Blizanac i vaga


I kako to biva, jer kad na nešto usmjerimo fokus, dođu i informacije. Tako sam i ja saznala da sam vaga u podznaku i još puno toga što kaže moj astrološki profil.  I taj blizanac ima u sebi izražene obje polarnosti i zbog toga ima razumijevanja za sve.

Naravno, to je sposobnost koju svi posjedujemo i razvija se kada je čovjek svjestan svih aspekata sebe i onoga što utječe na situacije i okolnosti. Spominjem i astrologiju, jer svaka informacija koju možemo integrirati u vlastito biće nadograđuje nas i dodaje novi nivo razumijevanja sebe i svijeta koji nas okružuje. A skup svega toga čini našu osobnost. Svaka nova stvar koju saznamo upotpunjava našu perspektivu. Možda je i meni moj astrološki profil pomogao da mogu sagledati sve ono što jesam.

Sigurno su pomogle godine istraživanja i sustavno korištenje raznih tehnika kako bi pročistila sve slojeve koji se nakupe i odvlače nam pažnju. Jer sve što znamo i ne znamo o sebi određuje kako ćemo živjeti.

Kamo idem?


Zato je važno prvo prikupiti informacije i filtrirati ih jer tada možemo vidjeti ono što jesmo. Kada vidimo, tada imamo više razumijevanja. Razumijevanjem raste i samopouzdanje i imamo povjerenja u svoju intuiciju. Intuicija nam pomaže da znamo što je važno i u kojem smjeru trebamo gledati.

Kada znamo smjer, možemo ulagati energiju u stvari i ljude koje će nas oplemeniti i podržati na putu koji smo izabrali. Istovremeno lakše ćemo promijeniti smjer ako se okolnosti promjene jer možemo vidjeti sve mogućnosti. A za sve je potreban otvoren um i odmak od onoga što mislimo da jesmo i što mislimo da bi trebali biti. Jer sigurno je da smo puno više nego što smo naučili vjerovati.

Koji god da ste horoskopski znak i koje god karakteristike posjedujete mogu vam i pomoći i odmoći ako se za njih previše vežete. Tako ograničavate sposobnost promjene stavova i smjera u kojem idete jer vi ste takvi!

“Posjedujete jedinstvenu, urođenu sposobnost da vidite većinu aspekata većine situacija odjednom!”

Rosemary Breen

Preispitajmo sve što živimo!


Možda mislite da je astrologija glupost. Možda mislite da je sve. Istina je najčešće negdje u sredini.

A kako bi ju mogli vidjeti trebamo prikupiti dovoljno informacija koje su i za i protiv da bi mogli donijeti zaključak. Što vrijedi za sve što nas okružuje.

Otvorimo um i maknimo predrasude o bilo čemu i bilo kome. Ne uzimajmo zdravo za gotovo ništa što smo naučili. Preispitajmo sve što živimo! Sve što je ljudski um smislio ima određenu vrijednost. Ako ju ne vidimo odmah, sasvim je u redu posvetiti pažnju nečemu novome jer možda se iznenadimo i dodamo novu vrijednost vlastitom biću i svijetu u cjelini.

A ako i dođemo do istog zaključka i kažemo to je glupost, bar smo na trenutak sudjelovali i imat ćemo više razumijevanja za one koji potpuno vjeruju. Jer sposobnost razumijevanja oprečnih stavova veliki je dar svjesnosti i otvara um. A upravo otvoren um čini nas mudrima i sposobnim za bolju komunikaciju kojom ćemo ostvarivati kvalitetnije odnose. I samim time živjeti kvalitetniji život.

Koji je vaš znak?

“Astrologija je osigurana priznanjem iz psihologije, bez daljnjih ograničenja, jer astrologija predstavlja zbroj svih psiholoških znanja iz antike.”

C.G. Jung

Ne propustite

Život u dvoje

Kako biste znali što bolje komunicirati sa svojom boljom polovicom, donosimo vam 10 ženskih izjava koje biste trebali znati interpretirati.

Budi fit

Slušati nije lako. Kako bismo zaista čuli neku osobu moramo to htjeti, ali i znati. No, zašto bismo se uopće trudili?

Duh i tijelo

Ljudski je željeti nešto bolje i više od onoga što imamo jer težnja za boljim, mehanizam je koji nas motivira da napredujemo.

Život u dvoje

Kada proradi kemija i uzburkaju se osjećaji, često smo skloni idealizirati partnera.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.