Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Budi fit

Lunarne dijete za čišćenje organizma

Moguće je izgubiti do tri kilograma u jednome danu.

Mjesečeva dijeta je metoda koja vam pomaže u detoksikaciji tijela. Dijeta se sastoji u tome da 24 sata u skladu s Mjesečevim ciklusom pijete zdravu tekućinu. Lunarnu dijetu trebate početi u točno određeno vrijeme – kad Mjesec ulazi u novu fazu. Budući da 24 sata možemo funkcionirati na postojećim rezervama, taj post ne predstavlja veći napor. Morate se odreći hrane na jedan dan. Umjesto toga trebate piti tri do četiri litre tekućine: vodu, čajeve ili svježe iscijeđene sokove. Alkohol i mlijeko su zabranjeni. Neželjene posljedice ne postoje. Čim osjetite glad, samo popijte veliku čašu svježega soka od voća ili povrća.

Mjesečev gravitacijski efekt utječe na tjelesne tekućine

Kad dolazi do Mjesečeve mijene, prvih 24 sata je ključno jer je to potrebno vrijeme za promjenu Zemljinog magnetskog polja. Za vrijeme dijete dolazi do većega izlučivanja tekućine, koju organizam zadržava u razdobljima stresa i loše prehrane. Takav način mršavljenja vrlo je zdrav, a prouzročit će i detoksikaciju organizma s izlučivanjem tekućine iz tjelesnih stanica. Hranom i vodom unosimo u organizam štetne sadržaje koji u namirnice dolaze iz zraka i tla. Samo jedan dan ove dijete eliminirat će upravo te nepotrebne otrove i tekućinu, što je ujedno i otpadni materijal koji utječe na debljanje.

Jednodnevni post je najučinkovitiji

Dugotrajni post prije će uzročiti gubitak mišićne mase nego masnoga tkiva. Bit nije u gubitku kilograma, nego u detoksikaciji tijela, dok je mršavljenje nuspojava. Mjesec svakoga tjedna prolazi kroz lunarne faze koje su obično označene u kalendarima. Ako tada postite, možete izgubiti i do 12 kg na mjesec. U razdoblju između posta trebate paziti na pravilnu prehranu.   Imate li problema sa zdravljem, post se ne preporučuje jer bi izbjegavanje hrane moglo izazvati dodatne posljedice. Mjesečeva dijeta nije dobra za trudnice, žene koje žele zanijeti, dojilje i u vrijeme menstruacije. Dijete se možete pridržavati jednom u mjesecu, a preporučuje se tijekom cijele godine, uz posebnu pozornost na lunarnu fazu. Čim ju Mjesec prođe, dijeta prestaje biti učinkovita. Postite li za vrijeme mlađaka ili uštapa, učinak će biti najbolji. Za mlađaka se tijelo lako oslobađa masnoća i otrova, a za uštapa najbolje iskorištava i prerađuje hranu.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Budi fit

Možda se tijelo urotilo protiv vas ili imate loše prehrambene navike.

Zanimljivosti

Studena predstavlja osvježavajuću i zabavnu kampanju s kojom će biti teško ne poslušati tijelo kad nas traži guc.

Zanimljivosti

Osobna ekologija i obnovljivo te održivo življenje i gospodarstvo danas je sve prisutnije na svim razinama.

Savjeti stručnjaka

S prvim zrakama sunca i malo višim temperaturama, kreće maštanje o plaži i izgledu u kupaćem kostimu.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.