Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Budi fit

Mršavite bez treninga i dijeta

Pet savjeta za ljenčuge.

Za sve one koji su u periodu života da se ne mogu nagovoriti ni na kakvu ozbiljnu aktivnost i nemaju volje i dovoljno discipliniranosti za dijetne režime, donosimo pet savjeta uz koje mogu paziti na svoju težinu. Kilogrami mogu odlaziti i na vrlo jednostavan i bezbolan način. Ipak, treba imati na umu da se sljedeće stvari ne prekrše.

1. Pijte puno vode

Toliko je razloga da voda bude prva na popisu u kontroli vaše linije. Posebice kada je riječ o hladnoj vodi koja potiče metabolizam, a tijelo troši kalorije kako bi zagrijalo tu tekućinu.Osim toga, ako se stalno pijete vodu imate osjećaj da ste siti pa vam ne padaju na pamet posegnuti za grickalicama. Ukoliko se slučajno i pokrenete, a pritom ste se napili vode, oslobodit će se hormoni koji jačaju mišiće što je dobra vijest i za snagu i za metabolizam.

2. Naspavajte se

I slavni i doktori se slažu kod glavne tajne pri mršavljenju – spavanju. Isto su dokazala i nedavna istraživanja s konkretnim dokazima da se, kada se spava samo četiri sata tijekom noći, dobiva 300 kalorija više nego kada se naspavamo.

3. Jedite manje porcije

Bez obzira jeste li na dijeti ili ne, pazite koliko hrane stavljate na tanjur. Od prejedanja vam samo može biti zlo, a višak hrane vam uopće ne treba organizmu te ju nikako neće razgraditi. Za početak jedite jako polako tako da vam mozak kroz pet minuta stigne poslati signal da vam je dovoljno hrane. S vremenom ćete se naučiti kolika porcija vam je sasvim dovoljna. Na vagi ćete sigurno primijetiti razliku čim smanjite unos nepotrebne hrane.

4. Pijte zeleni čaj

Osim vode, za metabolizam je savršen i zeleni čaj. Studije su dokazale da ispijanjem zelenog čaja tjedno možete istopiti 400 kalorija. Ne treba valjda ni spominjati da je isti savršen antioksidans, stoga dobro dolazi i za opće zdravlje organizma.5. Iskoristite prijatelje

Ukoliko imate namjeru se posvetiti zdravom načinu života lakše bi vam bilo da si nađete i prijatelje koji slično razmišljaju. Druženje s prijateljicama koje vole nedjeljom otići u planine ili prošetati predvečer oko jezera umjesto sjedenja uz pivu, sigurno će dobro utjecati na vas. Također će mnogobrojni izlasci, partyji i ostala druženja biti ispunjeni zdravim namirnicama i navikama.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Zanimljivosti

Povodom Dana planeta Zemlje, razgovaramo o tome što možemo učiniti kako bismo pomogli našem planetu da ozdravi.

Duh i tijelo

Radionica je osmišljena na temelju postavki teorije izbora i realitetne terapije, ali i iskustva Mirjane Belavić koja je majka troje djece.

Duh i tijelo

Yerkes-Dodsonov zakon definirali su davne 1908. godine psiholozi Robert M. Yerkes i John Dillingham Dodson, a kaže da premalo uzbuđenja (stresa) vodi u dosadu...

Seks

Neki su ljudi potpuno nezainteresirani za seks, čak i ako su zaljubljeni.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.