Napravite sami: narukvice prijateljstva

Ljeto je uvijek veselo i šareno, pa neka takve budu i naše narukvice!

Svi se tu i tamo uhvatimo u uvjerenju kako je za našu životnu sreću zaslužan neki predmet koji prije svega ima emocionalnu vrijednost. Bilo da se radi o sretnim čarapama, lančiću, privjesku za ključeve ili narukvici bivamo očarani njihovim magičnim svojstvima, koja služe kao svojevrstan pogon za daljnje pothvate.

Ovog puta pažnju su nam zaokupile narukvice prijateljstva koje možete napraviti i sami. Sve što vam treba je malo konca, spretne ruke i osoba kojoj ćete pokloniti istu.

Kako bi naučili raditi narukvice prijateljstva, prvo trebate usvojiti osnovni vez i kako raditi dijagonalne crte. Kada dobro svladate tehniku možete probati kompliciranije i ljepše uzorke.

Potreban pribor:

  • nekoliko debljih konaca različitih boja dužine 65 cm
  • ljepljiva traka ili pribadača

Upute za izradu:

Zavežite u čvor sve konce oko 5 cm od kraja. Čvor pričvrstite ljepljivom trakom na tvrdu podlogu ili sigurnosnom iglom na jastuk, kako bi lakše radili. Razdvojite niti po bojama.

osnovni vezDesnu nit držite ravnom, dok oko nje radite čvor s lijevom niti. Zategnite lijevu nit. Ponovite isti pokret tako da dobijete dvostruki čvor. Čvor zakrenite s lijeve strane na desnu i napravite novi dvostruki čvor na sljedećoj niti s desne strane.

Napravite duple čvorove oko preostalih konaca. Nakon toga uzmite prvu nit s lijeve strane, dakle konac broj dva i ponovite postupak.

Ovo ponavljajte dok ne napravite narukvicu dužine koju želite. Tada zavežite sve konce u čvor i odrežite višak.

Kada savladate umijeće izrade osnovnog čvora možete se upustiti u izradu kompliciranijih uzoraka. Poigrajte se svjetlucavim dodacima, bojama i razveselite dragu osobu personaliziranim i prije svega unikatnim poklonom.

narukvica tekst 2 crta

Perlice ne izlaze iz mode

narukvica tekst 3 crta

Lanac nije rezerviran samo za vrat

Zakovice i bodlje hit su ove sezone

Zakovice i bodlje hit su ove sezone

srceka 5 crta

Narukvica za zaljubljene