Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe
Photo https://mumcentral.com.au/air-fryer-fried-ice-cream/

Gastronomija

Neodoljivi desert – prženi sladoled

Iako je najlakše konzumirati sladoled iz posude ili onaj na štapiću predlažemo vam da si malo zakomplicirate život.

Kada temperature narastu nema ničeg ukusnijeg od slasnog sladoleda. Iako je najlakše konzumirati sladoled iz posude ili onaj na štapiću predlažemo vam da si malo zakomplicirate život i pokušate napraviti prženi sladoled – deliciju koju će vaši ukućani jednostavno obožavati.

Sastojci:

  • 500 g sladoleda
  • 50 g oštrog brašna
  • 1 jaje
  • 50 g krušnih mrvica
  • ulje za duboko prženje
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • voće za posluživanje (banana)

sladoled

 Voćni umak:

  • 100 g jagoda
  • 60 g šećera
  • 80 ml vode

 Priprema:

Grabilicom za sladoled oblikujte kuglice od zamrznutog sladoleda. Vratite ih u zamrzivač da postanu tvrde. Takve kuglice uvaljajte u brašno, potom u razmućeno jaje pa u krušne mrvice. Držite ih u zamrzivaču do prženja. Zagrijte ulje u dubokoj posudi i nakratko uronite kuglice tako da samo porumene, a ne rastope se. Narezane jagode, šećer i vodu kuhajte dok ne dobijete umak pa ga ohladite. Prženi sladoled odmah poslužite sa šlagom od tučenog vrhnja, narezanom bananom i voćnim umakom.

Pinterest, Cooking Classy

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Budi fit

Eterična ulja definitivno mogu biti prva pomoć za opekline, alergije, ugrize insekata, kao i za bolove u mišićima.

Zanimljivosti

Voditeljica i spisateljica Marijana Perinić će na zadnjoj ovosezonskoj Ženskoj priči, i to na temu LITO IDE MALA , gdje će biti priče o...

Zanimljivosti

Gdje god da išli i na kakav god se odmor odlučili, postoji par „sitnica“ bez kojih niti jedna od nas ne odlazi nikud!

Gastronomija

Jagode su prepune hranjivih tvari, a zbog prirodnih šećera i ugljikohidrata koji se nalaze u njima imat ćete energije tijekom cijeloga dana.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.