Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr
U Općoj bolnici Sveti Duh danas je svečano otvoren novi Odjel za hematologiju i flebologiju vrijedan pet milijuna kuna.<br />

Hrvatska

Novi odjeli zagrebačke bolnice

U Općoj bolnici Sveti Duh danas je svečano otvoren novi Odjel za hematologiju i flebologiju vrijedan pet milijuna kuna.

Odjel se prostire na novoizgrađenih 350 kvadratnih metara, ima 18 kreveta i opremljen je po najsuvremenijim svjetskim standardima, rekao je ravnatelj OB Sveti Duh dr. Mladen Bušić. Dodao je kako je to nastavna baza dva velika hrvatska medicinska fakulteta – u Osijeku i u Zagrebu.

Bušić je rekao kako se otvorenjem novog odjela postupno zaokružuje ciklus obnove i modernizacije OB Sveti Duh, a nakon skorog dovršetka i otvorenja Središnjeg hitnog prijama bolnice, pacijenti će u toj bolnici moći ostvarivati najsuvremeniju zdravstvenu zaštitu.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, podsjećajući na 204 godine dugu tradiciju te bolnice, rekao je da je ona ‘bolnica mama’ zagrebačkog zdravlja.

Godišnje se u njoj napravi 350 tisuća pregleda, kroz bolničke krevete prođe 25 tisuća bolesnika, rodi se gotovo 3.500 djece i to je jedina bolnica u Zagrebu koja nosi naziv "Prijatelja djeteta", rekao je Bandić. 

(Hina)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Video box 2

Ana nam je na svom primjeru pokazala kako izgleda porod.

Predstavljamo

Donacija od 150.000,00 kuna za ultrazvučni uređaj

Događanja

Na svijet stigao treći u redu za nasljednika britanske krune

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.