Nupo stigao u Hrvatsku

Ove subote u ljekarni Farmacia u zagrebačkom Arena Centru održano je savjetovanje i degustacija Nupo proizvoda. Nupo nutricionistkinje i glumica Ana Begić Tahiri pomagale su svim zainteresiranim posjetiteljicama pri odabiru paketa.

Nupo prehrana može se podijeliti u tri skupine:

1. Nupo dijetalna prehrana

Nupo dijetalni napitci i Nupo dijetalne juhe su hrana za posebne prehrambene potrebe za dijetalnu prehranu bolesnika sa srednje teškom i teškom pretilošću. Upotrebljava se kao jedini izvor hrane kod vrlo niskoenergetskih dijeta (<800 kcal), a namijenjena je osobama s indeksom tjelesne mase većim od 30 kg/m2 ili 27 kg/m2 i kada su već prisutne druge udružene bolesti (visok krvni tlak, dijabetes tipa 2 itd.).

Svaki Nupo dijetalni obrok je punovrijedan lagan obrok, koji se sastoji od samo 115 kcal, a osoba u 6 porcija dobiva sve vitamine, minerale i prehrambena vlakna koje tijelo treba. Nupo napitci ili juhe se pripremaju tako da se pomiješa Nupo u prahu s vodom (2,5-3 dl).

2. Nupo zamjena obroka

Nupo shake u tetrapaku i Nupo pločice zamjena su za pojedinačni obrok, a koriste se samo za zamjenu jednog do maksimalno dva glavna obroka dnevno (doručak, ručak ili večera). Nadomjestak obroka sadrži oko 200 kcal po obroku i odmah je spreman za konzumaciju.

3. Nupo užina

Nupo Snack Bar su hrskave i slatke pločice s kojima će vaši 'prekršaji' biti manje kobni. Sadrže samo 99 kalorija, ali još uvijek mogu zadovoljiti i najvećeg sladokusca.

Najnovije informacije o Nupo proizvodima u Hrvatskoj možete pročitati na Facebook stranici gdje možete pronaći popis prodajnih mjesta i cijene pojedinačnih proizvoda i paketa.

Također, možete pronaći popis mjesta sljedećih Nupo savjetovanja koje će voditi nutricionistkinje doc.dr.sc. Darija Vranešić Bender i Sandra Krstev Barać, mag. nutr.