Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Budi fit

Odlučna borba protiv kilograma

Body Creator centar za mršavljenje pomaže Snježani u topljenju masnih naslaga.

Snježana Trobradović, dobitnica Body Creator Formule za vrhunsku ljetnu formu, odradila je prvih nekoliko tretmana te razgovarala s nutricionisticom. Do sada je odradila kavitaciju, presoterapiju i drenažnu masku te izgubila četiri centimetra u trbuhu.


Kroz razgovor sa Snježanom, nutricionistica Body Creatora, Sandra Crnko utvrdila je da konzumira previše šećera i premalo voća i povrća te je plan dijete prilagodila tome. Naime, dopušteno joj je par puta tjedno pojesti dvije-tri kockice čokolade, no trebala bi ostati na tome.

– Za Snježanu sam napisala dijetu koja se sastoji od 1500 kcal dnevno, koliko iznosi njen bazalni metabolizam. Dakle, bitno je da hranu koju unese tokom dana potroši, a s obzirom da tretmani na koje dolazi uključuju i vježbanje, Snježana će još dodatno trošiti masne naslage koje su se stvorile tokom godina,- kaže nutricionistica Sandra.

Bazalni metabolizam je minimalna potreba energije za održavanje osnovnih tjelesnih funkcija kod osobe koja se nalazi u stanju mirovanja. Na bazalni metabolizam utječu dob, visina, stres , prehrana i sastav tijela. Naime, što je veća mišićna masa, to je veća vrijednost bazalnog metabolizma.

Snježana ima i tendenciju zadržavanja tekućine u tijelu, a s obzirom da ne konzumira previše začinjenu hranu, genetski faktor je „krivac“ za to.

Dan treba započeti ugljikohidratima, a završiti proteinima

Dan bi trebala započeti ugljikohidratnim obrokom, kako bi se sastojci što bolje iskoristili. Tokom dana bi trebala konzumirati mnogo tekućine, a vrlo je bitno da se zadnji obrok u danu sastoji od proteina i povrća.

– Preporučila sam joj konzumaciju mnogo povrća i voća, posebice komorača jer pozitivno djeluje na izbacivanje suvišne tekućine u tijelu. Tjedno je zdravo mršavjeti od pola do jednog kilograma. Dakle, potrebno je po malo mijenjati navike u prehrani. Nije zdravo posezati za ekstremnim dijetama, naime, najbolje je jesti pet manjih obroka dnevno,- kaže Sandra.

Kada Snježana postigne željenu težina, potrebno ju je održavati zdravom i raznovrsnom prehranom te umjerenim vježbanjem. Snježani se sviđa jelovnik koji je posebno za nju sastavila nutricionistica Sandra, a već je dijetu počela provoditi. Kako kaže, osjeća se odlično i nije gladna s obzirom da jede pet puta dnevno.

Primjer jednodnevnog jelovnikaDoručak:
1 šnita integralnog kruha  147 kcal
3 šnite pureće tost šunke  38 kcal
1 šnita ananasa  92 kcal
1 šalica čaja
Ukupno:  392 kcal

Među obrok:
2 srednje kruške  180 kcal

Ručak: 
200 g pečenog telećeg odreska  320 kcal
Integralna riža (20 g sirove= 60 g kuhane)  73 kcal
300 g radić salate  48 kcal
1 čajna žlica maslinova ulja  44 kcal
Ukupno:  485 kcal

Među obrok: 
1 AB kultura od voća s 0.9 % mm  132 kcal
2 žlice lanenih sjemenki  78 kcal
Ukupno:  210 kcal

Večera:
1 kuhano jaje  155 kcal
300 g zelene salate  45 kcal
1 čajna žlica maslinova ulja   44 kcal
1 čajna žlica parmezana  20 kcal
Ukupno:  265 kcal

Sveukupno:  1531 kcal

Ovoga puta naš fotograf Mario Topić i snimatelj Marko Litar snimili su Snježanu kako odrađuje dva tretmana u sklopu Formule za vrhunsku ljetnu formu – bodywraping i vježbanje u termokapsuli, što možete pogledati u našoj foto galeriji i video snimci!

>

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Darivanje

Napunite svoje tijelo energijom uz NIVEA Q10 losion za učvršćivanje kože tijela s naprednim “energetskim kompleksom”.

Beauty report

Recite zbogom suhoj koži i pozdravite hidratiziranu, zdravu i nahranjenu kožu. Imamo četiri nova proizvoda koji mogu učiniti razliku.

Beauty report

Naime, gotovo 70 % svjetske populacije smatra svoju kožu osjetljivom ili preosjetljivom.

Savjeti stručnjaka

Umjesto uzimanja antibiotika, pojava virusa i prehlada može se smanjiti na prirodan način, svakodnevnim uzimanjem dodataka prehrani.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.