Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr
jagoda
jagoda

Gastronomija

Semifreddo od jagoda – prava ekstaza

Semifreddo je elegantan smrznuti desert koji se na talijanskom prevodi kao ‘napola hladan’ ili ‘napola smrznut’.

S pravom nazvana kraljica voća, jagoda je sinonim za nešto mirisno, opojno i raskošno. Bilo da su samo sa šećerom ili sa šlagom, u raznim kolačima, tortama ili u savršenim semifreddo varijacijama, marmeladama ili čak i u slanim jelima – jednostavno ih obožavamo!

Semifreddo je elegantan smrznuti desert koji se na talijanskom prevodi kao ‘napola hladan’ ili ‘napola smrznut’.

Semifreddo se može napraviti do 2 tjedna unaprijed bez ikakvih negativnih učinaka na okus ili teksturu. Bilo da ga držite u zamrzivaču dva dana ili dva tjedna, svakako dobro omotajte desert plastičnom folijom.

Semifreddo od jagoda
  • 700 g svježih jagoda
  • 300 g šećera u prahu
  • 5 žumanjaka
  • 1 ekstrakt vanilije
  • 3-4 žlice likera od jagoda (po želji)
  • 400 g slatkog vrhnja

Postupak:

Jagode očistite i operite, dodajte im 100 g šećera u prahu i liker od jagoda, pa uz pomoć gnječilice za krumpir usitnite u kašu, tako da ostane i pokoji veći komadić. U metalnoj zdjeli iznad ključale vode, na pari, stalno miješajući, istucite žumanca s preostalim šećerom u prahu i ekstraktom vanilije, tako da dobijete gustu i svijetlu pjenu. Maknite s vatre i dalje miješajte dok se pjena ne ohladi (4-5 min).

Kalup za kruh (zapremnine 1,5 l) obložite prozirnom folijom. Na dno obloženog kalupa stavite polovicu pripremljene kaše od jagoda. Slatko vrhnje stucite u čvrst šlag, pa mu primiješajte ohlađenu smjesu od jaja i preostalu polovicu kaše od jagoda. Tu smjesu premjestite u kalup, na kašu od jagoda, izravnajte i ostavite u pretincu za zamrzavanje najmanje 5 sati.

Semifreddo od jagoda izvadite iz hladnjaka 10-ak minuta prije samog posluživanja, iskrenite ga na dekorativni pladanj po vašoj želji te maknite prozirnu foliju. Dekorirajte svježim jagodama i listićima svježe metvice. Režite ga na ploške. Najlakše ćete ga izrezati tako da nož svaki put prethodno umočite u vruću vodu.

Recept preuzet sa https://coolrecepti.blogspot.com/search/label/jagode

Ne propustite

Gastronomija

Jagode gotovo da nemaju kalorija, a mogu se pripremiti na razne načine.

Gastronomija

Ako ste ljubitelj biljne prehrane, a načela veganstva imate u malom prstu, sljedeći recept oduševit će sva vaša čula.

Gastronomija

Kremšnite su desert koji oduševljava nepce svih ljubitelja poslastica.

Savjeti i preporuke

Prhut mogu dobiti i osobe s masnom i osobe sa suhom kožom.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.