Novi projekt mladih učiteljica doveo je jogu u zagrebačke urede

Svi mi koji radimo ili smo nekada radili u uredu znamo koje posljedice na tijelo i um ostavljaju svakodnevni rad za računalom i stresno okruženje. Radeći za računalom u zatvorenim prostorijama, često bez dovoljno kisika i pod konkretnim stresom, neminovno nam opada efikasnost rada.

Akumulirajući stres i duga razdoblja bez fizičke aktivnosti dovodimo se u stanje koje će u najboljem slučaju prouzročiti tromost u mislima, idejama, kreaciji i posljedično cjelokupnom radu.

O zdravstvenim i estetskim posljedicama ne treba posebno govoriti. Svatko od nas barem je jednom osjetio kako na naše tijelo utječe dugotrajni uredski život. U najboljem slučaju riječ je o laganom probadanju u kralježnici, ukočenosti u vratu i kojoj kili više.

Svi oni koji uz obiteljske i poslovne obveze jednostavno ne stižu odlaziti na treninge, mogu se opustiti. I to doslovno. Yoga im dolazi u ured! Prije ili poslije radnog vremena, joga učitelj dolazi i drži sat u jednoj od zajedničkih prostorija u firmi.

“Za sada jogu vodimo u dizajnerskom studiju ‘Market kolektiv’ te kreativnoj agenciji ‘Imago’. Princip je jednostavan i efikasan. Dolazimo im nakon radnog vremena, pomaknemo stolove u konferencijskoj sali i sat može početi”, govori nam Tena Cuculić, jedna od začetnica projekta.

Termini, stil vježbanja i težina satova se prilagođavaju grupi.“Najčešće čujemo komentare poput “Nisam dovoljno fleksibilan/na.”, “Zar nije joga samo za žene.'”i “Ja imam previše godina za tako nešto.”. Tu smo da pokrenemo ljude, da razbijemo tabue i pokažemo vam dobrobiti koje joga donosi tijelu i umu'”, pojašnjava nam Nikolina Milošević, trenerica joge i također začetnica projekta.

Joga, drevni nauk o umu i tijelu proizašao je iz Vedskog znanja prije pet tisuća godina. Danas, joga je jedna od najraširenijih praksi umirivanja, balansiranja i energetiziranja tijela, duha i uma.

“Svaki sat započinjemo sa: “Otpusti sve što se do ovog trenutka događalo i stavi fokus na dah. Kreće tvoj restart za ostatak dana.” Nevjerojatno je gledati kako se ukočena lica polako opuštaju i kako se ljudi energetiziraju nakon stresnog radnog dana. Do kraja sata su nam kao novi”, govori nam Nikolina.

Cilj projekta [email protected] ponuditi je svakom zaposleniku priliku za balans, mir i otpuštanje stresa poslovnog okruženja i to ‘nadohvat ruke’ – pored radnog stola. Tako se ujedno štedi i vrijeme odlaska i dolaska do joga ili fitness studia, stvara se svojevrsni team building i povezivanje između zaposlenika.

“Najčešće management kompanije koristi ovakvu vrstu sadržaja kao motivaciju te ona pokriva troškove. Tako zaposlenici dobivaju veliki boost za daljnju efikasnost u radu”, za kraj nadodaje Tena.

Studeni je mjesec free treninga!

U slučaju da postoji interes za uvođenjem satova joge i u vašoj kompaniji, predlažemo kratki sastanak s voditeljicama projekta. I imamo još jednu dobru vijest! Za potencijalne klijente i zainteresirane pojedince koji tek moraju uvjeriti kolege da je ovo stvarno dobra ideja, u studenom ove godine (1.11.- 30.11.2019) organiziraju se gratis posjete učitelja u vašoj kompaniji!

Pošaljite svoj upit na [email protected] i dogovorite probni sat u svojoj kompaniji!

Više informacija o projektu možete pronaći na www.prababa.com/yoga-at-office/ .