Obrve u stilu Care Delevingne

Ono što je za Cindy Crawford bio madež, to su za Caru Delevingne obrve. Otkako je kročila na modnu scenu guste tamnosmeđe obrve postale su njen zaštitni znak! Britanska manekenka i nasljednica Kate Moss, Cara Delevingne, definitvno je potvrdila trend gustih, debelih obrva koje su na sceni prisutne već nekoliko sezona. Obrve njenom licu daju karakter i nikako ne bi bila ista bez njih! Britanskom portalu časopisa Vogue otkrila je čime njeguje svoje guste obrve: ‘Tajna je u slanini!’

‘Ako mislite da to ne može biti i kozmetički proizvod, samo čekajte da izađe moja kozmetička linija na bazi slanine!’, nastavila se šaliti, aludirajući na svoju ovisnost o kalorijski bogatoj hrani. Ukoliko i vi želite isprobati ovaj trend gustih obrva, a ne znate kako započeti s njihovim puštanjem – donosimo vam nekoliko prirodnih savjeta:

Planirajte čekati neko vrijeme

Ukoliko ste svoje obrve često i već duže vremena čupale – za njihov ponovni uzgoj će vam trebati od šest tjedana pa do cijele godine dana! Naoružajte se strpljenjem i nemojte biti opterećene brzinom rasta.

Pustite ih da rastu dio po dio

Ukoliko ne želite izgledati zapušteno za vrijeme ovog procesa, puštajte obrve dio po dio. Tako će uvijek izgledati uredno, ali će polako i sigurno poprimati željeni oblik i gustoću.

cara-delevingne2

Masirajte područje oko obrva

Masiranjem obrva i područja oko njih potaknut ćete cirkulaciju. Na prst stavite i malo maslinovog ulja i masirajte dva puta dnevno po 5 minuta. Rezultate ćete vidjeti ubrzo.

Pazite na prehranu

Vitamini A, C i E će ubrzati rast obrva. Vitamini A (možete ga pronaći u krumpiru, goveđoj jetri, špinatu, ribi, mlijeku, jajima i mrkvi), vitamin C (agrumi, crvena paprika, kivi, brokula, prokulica i dinja) i vitamin E (u pšeničnim klicama, ali ljudi ga ipak češće dobivaju iz sjemenki suncokreta ili badema jer se te namirnice češće konzumiraju).

Mlijeko

Blagodati mlijeka su poznati u svijetu kozmetike i njege kože, no jeste li znale da mlijeko ubrzava rast dlačica? Na vatu stavite malo mlijeka i utrljajte ih u područje obrva neposredno prije spavanja. Mlijeko će nahraniti vaše obrve radi čega će one brže narasti.

I za kraj savjet plus!

Dok čekate da vaše obrve narastu prirodnim putem, možete se poslužiti i kojim trikom majstora vizažista:

Naglasite obrve brzim potezima olovke. Počnite od unutrašnjeg ruba prema vanjskom, a preostale praznine popunite puderom za obrve. Uzduž unutrašnjeg ruba nanesite ružičasti highlighter kako bi dodatno naglasili luk obrve. Nakon toga na dlačice nanesite vosak za obrve kako bi look bio postojan.

Izvor: BestShop