Profil: nove knjige Margaret Atwood, Maše Kolanović i Jasena Boke

Nove, sjajne knjige Margaret Atwood, Maše Kolanović i Jasena Boke upravo su objavljene u Profilovu izdanju.

Vražji okot Margaret Atwood maestralna je romaneskna interpretacija Shakespeareove Oluje u prijevodu velike Gige Gračan. U interpretaciji autorice Sluškinjine priče Prospero je Felix, umjetnički direktor Festivala Makeshiweg, podmuklo otpušten uoči premijere Oluje koju upravo režira.  Nakon izdaje Felix se povlači u zabačenu kolibu gdje liže rane, oplakuje izgubljenu kćer i snuje osvetu. Nakon dvanaest godina ukazuje mu se prilika za osvetu – kazališni tečaj u obližnjem zatvoru. No kad neprijatelji padnu, hoće li Felix opet biti onaj stari?

Poštovani kukci i druge jezive priče Maše Kolanović zbirka je priča koju bi se žanrovski moglo opisati kao tranzicijsku gotiku, postsocijalističku zonu sumraka, jezivo stvarnosnu prozu… Mračne i apsurdne, a opet duboko intimne, snažne i društveno osjetljive priče Maše Kolanović priče su o nama samima u našoj svakodnevici: Dubrovniku koji je postao kulisa, umivenom ustaštvu na ulicama Zagreba, potrošnji koja nadomješta ljudskost, majčinstvu o kakvom nije pristojno govoriti, emocijama kakve ne viđamo u reklamama, a osjećamo ih tako snažno.

Jasen Boko proputovao je u četiri mjeseca više od 50 000 kilometara i promijenio više od 200 prijevoznih sredstava kako bi obišao sva ključna mjesta života na kojima je boravio revolucionar i ikona svih lijevih pokreta – Che Guevara. Tijekom svog putovanja Boko je tražio odgovore na pitanja: tko je doista bio Che Guevara, osoba koju jedni mrze, drugi veličaju, ali i što on znači stanovnicima Južne i Srednje Amerike danas. Odgovore na ta pitanja donosi u knjizi Latinskom Amerikom uzvodno, kombinaciji klasičnog, ali i angažiranog putopisa i slojevite biografije.

Darujemo jednu čitateljicu knjigom Poštovani kukci. Poštovane kukce žanrovski bi se moglo opisati kao tranzicijsku gotiku, postsocijalističku zonu sumraka, jezivo stvarnosnu prozu… Mračno i apsurdne, a opet duboko intimne, snažne i društveno osjetljive priče.

Ukratko, jezivo dobra knjiga..

Pravila su jednostavna:

  1. U komentare ispod objavljenoga članka, na našem webu, napišite #kukci
  2. Pratite naše društvene mreže, podijelite objavu, tagirajte frendice
  3. Podijelite s nama svoja iskustva, komentirajte, preporučite… Vaše nam je mišljenje važno!

Prijave primamo do 31. svibnja, točno u podne.

Možete se prijaviti samo jednom.

Darove šaljemo samo na adrese u Hrvatskoj u roku 30 dana. Random.org bira, a dobitnici nakon objave svoje podatke s brojem telefona dostavljaju u inbox na našem Facebooku. Podatke koje ostavite koristimo isključivo u svrhu dostave paketa i neće biti dijeljeni trećim osobama.

Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Dobitnica Nikolina Stupjak