Šarmantni zagrebački Le Bistro ovih je dana osvježio svoju ponudu novim ljetnim à la carte jelovnikom. Selekcija primamljivih jela inspirirana je zavodljivim mirisima i okusima francuske kuhinje, domaćim specijalitetima i najboljim svježim sezonskim namirnicama.
Dopustite da vas zadive neodoljivi mirisi i okusi s dozom pariškog šika. Novi kreativni jelovnik prepun je lokalnih, sezonskih namirnica i slasnih kombinacija. Kušajte cvijet tikvice punjen kozjom skutom, hrskave žablje krakove s kremom od češnjaka, proljetne rolice s povrćem i kozicama, ili se jednostavno prepustite svevremenskim klasicima poput kremastog rižota, poznate zapečene luk juhe i Esplanade štruklima.
Chef Ana Grgić odlučila je i s nama podijeliti receptić.
Punjeni cvijet tikvice
- Cvijet tikvice 15 kom
Nadjev
- Kozja ili kravlja skuta 300 g.
- Vrhnje za kuhanje 500 ml
- Sol, papar po želji
- Svježi bosiljak
- Parmezan 100 g.
- Bjelanjak 2 kom
U vrhnje za kuhanje dodati skutu, kuhati dok se ne zgusne, dodati ribani parmezan, začiniti i dodati sjeckani bosiljak.
Sa štapnim mikserom napraviti finu kremu, malo ohladiti i umiješati bjelanjke da poveze smjesu.
Cvijet tikvice lagano otvoriti, puniti sa smjesom od sira, vrhove zatvoriti da smjesa ne iscuri.
Kuhati na pari oko 6 min. Poslužiti s maslinovim uljem, pečenim rajčicama i svježim začinskim biljem.