Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Mrvičasti kolač sa šljivama i pudingom koji se uvijek pojede u trenu

Prema želji ovaj mrvičasti kolač, kojeg neki nazivaju i mrvičasta pita sa šljivama, možete završno posipati i sa šećerom u prahu.

Stigla je sezona šljiva, pa za sve koji vole ovo voće predlažemo izvrstan mrvičasti kolač sa šljivama i pudingom koji smo pronašli na Recepttura.com. Iznimno je sočan, zaista divnog okusa, a oko njega nema previše posla, te sam sigurna da ćete u njemu uživati.

Prema želji ovaj mrvičasti kolač, kojeg neki nazivaju i mrvičasta pita sa šljivama, možete završno posipati i sa šećerom u prahu.

Tijesto:

  • 300 g glatkog brašna
  • 150 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 180 g maslaca
  • 1 jaje

Krema:

  • 1 prašak za puding od vanilije ili s okusom slatkog vrhnja
  • 60 g šećera
  • 500 ml mlijeka
  • Još je potrebno:
  • 800 g šljiva
  • 3 g cimeta
  • 30 g šećera
UPUTE

Prvo treba skuhati puding.

U posudi pomiješati prašak za puding od vanilije (može i s okusom slatkog vrhnja) sa šećerom i kratko promiješati. Dodati 6 žlica hladnog mlijeka i dobro izmiješati da nema grudica. Ostatak mlijeka staviti na štednjak da zakipi.

Kad zakipi maknuti sa strane, uliti razmućenu smjesu i kratko promiješati. Vratiti na vatru i uz miješanje kuhati da se puding zgusne. Vrući puding prekriti prozirnom folijom i ostaviti sa strane.

Šljive oprati i posušiti, te im izvaditi koštice i narezati ih na četvrtine.

Slijedi izrada tijesta.

Maslac staviti u posudu na štednjaku, otopiti i ostaviti da se ohladi. U veću posudu sipati brašno, šećer i vanilin šećer, te uliti ohlađeni maslac. Na kraju dodati cijelo jaje i rukama umijesiti mrvičasto tijesto.

Kako bi postalo mrvičasto tijesto usitnite prstima i trljajte dlanovima. Tijesto podijeliti na veći (2/3) i manji dio (1/3). Protvan dimenzija 33×19 centimetara namastiti i pobrašniti.

Veći dio tijesta rasporediti prstima po dnu protvana, pa ga lagano utisnuti. Na to sipati ohlađeni puding i ravnomjerno ga rasporediti. Po pudingu rasporediti šljive, pa ih posuti šećerom i cimetom.

Manji dio tijesta namrviti preko šljiva.

Kolač se peče u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 50 minuta.

Ohlađeni kolač može se posuti šećerom u prahu.

Ne propustite

Gastronomija

Ganache je čokoladna krema koju bi, svi oni koji vole pripremati slastice, trebali imati u malom prstu

Gastronomija

S obzirom da se približava Božić i vrijeme pečenja najfinijih kolača, cupcake je idealan ako pripremom kolača želite pokazati svoju kreativnost i originalnost.

Gastronomija

Fini blagdanski kolači, jednostavni za pripremu, a jedinstvenog osvježavajuće voćnog okusa smokvi i naranče.

Gastronomija

Počnite ljeto u revijalnom tonu, uz kremasti, voćni kolač s beze biskvitom prozračnim poput oblaka.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.