Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Gastronomija

Torta od jagoda i sira

Zamamni okus jagoda na proljetnoj deliciji.

Lagana, kremasta, punog okusa jagode, jako mirisna i bez pečenja su osnovne karakteristike koje opisuju ovu savršeno finu i aromatičnu proljetnu poslasticu. Da bi cijela kombinacija bila doista savršena i spektakularna, neposredno prije samog serviranja tortu prelijte pireom i kockicama jagoda te sjeckanim pistacijama. Sastojci :
  • 130 g maslaca
  • 200 g petit keksa
  • 1 i 1/2 vrećica želatine u prahu
  • 1 kg svježih jagoda
  • 1/2 kg svježeg sira
  • 130 g šećera
  • 4-5 žlica sirupa ili likera od jagoda
  • 400 ml slatkog vrhnja
  • 2 žlice šećera u prahu
  • 25 g sjeckanih neslanih pistacija
Postupak :
  1. Maslac otopite na laganoj vatri, pa ga ostavite da se malo ohladi. Kekse sameljite uz pomoć vrećice za zamrzavanje i uz pomoć valjka ili u multipraktiku. Kalup za tortu Ø 25 cm namastite maslacem te obložite papirom za pečenje. Mljevene kekse pomiješajte s prohlađenim maslacem te ih žlicom natisnite u kalup. Stavite u hladnjak da se stisne.
  2. Želatinu namočite u malo hladne vode (prema uputstvima) da omekša. Jagode očistite i operite pa 200 g izmiksajte te protisnite kroz gusto cijedilo te izmiješajte sa sirom i šećerom. Liker ili sirup zagrijte, dodajte nabubrelu želatinu i otopite. U tako rastopljenu želatinu dodajte žlicu sirne kreme, a zatim sve skupa umiješajte u ostatak kreme. Stavite u hladnjak, pa čim se krema počne želirati istucite slatko vrhnje i polako, žlicu po žlicu umiješajte u kremu. Dobivenu smjesu ravnomjerno rasporedite po podlozi od keksa, sve uredno izravnajte i ostavite tortu najmanje 4 sata u hladnjaku.
  3. Prije samog serviranja torte, pripremite preljev. Izmiksajte 400 g očišćenih i opranih jagoda, protisnite ih kroz cijedilo, pa po želji dodajte malo šećera u prahu. Ostatak jagoda izmiješajte na polovine i četvrtine te izmiješajte sa pireom od jagoda. Maknite obruč od kalupa i papir za pečenje, tortu narežite na kriške, rasporedite na desertne tanjuriće, pospite nasjeckanim pistacijem te mješavinom pirea i jagoda. Ukrasite preostalim cijelim jagodama.
Just Good Food  

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Gastronomija

Mary Berry, britanska kuharica, spisateljica i televizijska voditeljica ima najbolji recept za lagani ručak – salatu od vatreno crvene riže.

Gastronomija

Recept za jednostavne i ukusne polpete od tikvica.

Gastronomija

Najukusniji su dok su još topli, uz čaj ili šalicu mlijeka.

Zanimljivosti

Jela s tjesteninama pripremaju se lako i brzo, a uz pametnu kombinaciju s drugim namirnicama mogu biti nutritivno bogata i puna okusa.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.