Najveće zablude o ljubavi

Ponekad nam se čini da je sve što smo učili o ljubavi potpuno pogrešno. Zato ćemo se na ovom predavanju baviti najvećim zabludama o ljubavi – koja je razlika ljubavi i zaljubljenosti, isplati li se biti iskren, privlače li se suprotnosti, je li ljubomora dobra za vezu, ima li ljubav rok trajanja, mogu li nas djeca zbližiti…

Kao i uvijek, bit će vremena za pitanja iz publike, a sve Brunine knjige bit će dostupne po promotivnim cijenama, uključujući i najnoviju Istine i laži o ljubavi!

Mogu li djeca spasiti brak?

Mnogi misle da mogu. Vjeruju da će ih djeca uozbiljiti, povezati, da će približiti njihove interese i ritam svakodnevice. Ali djeca nemaju magične moći. Djeca su za mnoge veze svojevrsni akcelerator. Ako je par blizak i prije roditeljstva, djeca će ih još više povezati. S druge strane, ako imaju probleme, djeca će ih još više izvući na površinu. Jer, naravno, da nam se život radikalno mijenja kad postanemo roditelji, ali o nama ovisi hoće li se promijeniti u pozitivnom ili negativnom smjeru.

I treba istaknuti da i dalje trebamo odvajati vrijeme jedno za drugo. Kad postanemo roditelji, čak i kad su djeca jako malena, trebamo ići na spojeve, nastaviti se upoznavati, zavoditi, oduševljavati jedno drugime… Tako ćemo očuvati vatru, interes, strasti. Znam da je ponekad teško, teško je uskladiti sve obaveze i uloge, ali izuzetno je važno!

Imati svoje male tajne ili biti posve iskren?

Ovisi što želimo. Želite li vidjeti u kakvoj ste vezi i ima li u vašoj vezi prostora za vas kakvi uistinu jeste, onda je nužno biti iskren. Želite li glumiti igrice, varati sebe i druge, onda drugima servirajte ono što mislite da žele čuti.
Meni se čini da je pametno biti iskren i na samom početku veze, već na prvom spoju. Otvoreno dijeliti ono što vjerujemo ili mislimo o nečemu. Jer ako netko nije za nas, pa bolje je to saznati u prva dva tjedna, nego na tu vezu potrošiti 20 godina.

Životni vijek i ljubav – je li u prošlosti bio lakše ostati u braku… Živjeli smo do 40-tih.

Haha, da, može se to i tako gledati.

No ne vjerujem da su prije bili sretniji brakovi, samo da su dulje trajali i teže se privodili kraju. Najviše zbog toga što si žene nisu mogle priuštiti razvod. Ni financijski, ali ni emotivno. Društvo je mnogo više osuđivalo žene koje se odluče na takav korak. Dominirala je ideja da žena mora trpjeti, žrtvovati se za obitelj… „Pa što ako on malo švrlja po gradu, bitno je da tebi dođe doma; muškarci su muškarci, to im je u prirodi; ništa nije idealno…“ Koristili su svakakvi mogući bestidni izgovori za ostanak u mrtvim odnosima, a najviše se naglašavalo to da žene mora trpjeti.

A danas sve više ljudi shvaća da je veća sramota ostati u mrtvom braku, nego razvesti se. Naravno da treba pokušati sve da se spasi brak, ali ako nije moguće spasiti brak, onda trebamo spasiti sebe i svoju djecu od odrastanja u disfunkcionalnoj obitelji.

SVE za NJU

Sva zarada od sponzora, ulaznica i prodaje knjiga ide u humanitarne svrhe – udruzi SVE za NJU koja pruža besplatnu psihološku pomoć oboljelima od raka, ali i članovima njihovih obitelji.

U ime dm-a želim zahvaliti svima koji su nam se pridružili na Bruninom predavanju i svojim sudjelovanjem nam omogućili da pomognemo udruzi SVE za NJU. S udrugom SVE za NJU dm je surađivao puno puta i raduje nas što smo ovom humanitarno-ljubavnom pričom ponovno postali dijelom vrijedne akcije koja za cilj ima osigurati psihološku pomoć ženama oboljelima od raka i njihovim obiteljima”, izjavila je Dubravka Štefanac Vinovrški iz dm-a.
Ulaznice: 50 kuna

Prodajna mjesta: U knjižarama “Hoću knjigu” (Megastore, Arena centar, City Center one, Bogovićeva 5), u klupskom centru Svijeta knjige na Kaptolu 4 te na linku http://mozaik-knjiga.hr/proizvod/ulaznice-bruno-simlesa-2-5-2018-najvece-zablude-o-ljubavi/

I naravno – u Kinu Europa na dan predavanja!

Darujemo 2×2 ulaznice za predavanje. Što trebate?

  • U komentare ispod objavljenoga članka, na našem webu, napišite #ljubav
  • Lajkate našu Facebook stranicu i Instagram profil – ako želite ili ako kojim slučajem to već niste napravile
  • Sharing is Caring – Bilo bi lijepo podijeliti objavu (postavke na javno), tagirati frendice, podijeliti iskustva, komentirati, preporučiti… Jer vaše nam je mišljenje važno!

Prijave primamo do 27. travnja, točno u podne.

Možete se prijaviti samo jednom. Darovi čitateljicama bit će poslani samo na adrese u Hrvatskoj. Random.org bira, a dobitnici nakon objave svoje podatke s brojem telefona dostavljaju u inbox na našem Facebooku.

Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Dobitnice:

Sanya Filipovic
Sandra Kovac