U čemu žene najviše griješe kada su u pitanju izjave ili znaci ljubavi?

Iako svi želimo voljeti i biti voljeni, rijetkima to uspije. Ljubav prema sebi, naravno, ne vodi do narcisoidnosti i egocentričnosti, nego do razvijanja osjećaja vlastite vrijednosti. Ljudi koji vole sebe ne misle da su vrjedniji od drugih, ali znaju da su vrijedni. Upravo zbog toga lakše pronalaze i privlače ljubav.

O tom će famoznom Zakonu privlačnosti Bruno Šimleša podosta govoriti na svom prvom predavanju ovog ciklusa. Teorija Zakona privlačnosti ima smisla – mi jesmo magneti i možemo privući ili odbiti neka iskustva. Naše misli, osjećaji i djela mogu privući neka iskustva. A mi ćemo govoriti kako to ostvariti. Kako svoje srce naučiti jeziku ljubavi? Uvijek je naglasak na životnoj praksi, a ne teoriji!

Dođite na predavanje LJUBAV I ZAKON PRIVLAČNOSTI – 13. 2. 2018. utorak 19–21 sat.

Nego, da te pitamo. Kao naš stručnjak za ljubav, čime si osvojio svoju suprugu?

Iskrenošću, spremnošću da naš odnos postavim kao jedan od životnih prioriteta, svjesnošću kad je vrijeme za blesavost, a kada za ozbiljnost… Rekao sam joj na početku veze da ne mogu obećati ništa u vezi budućnosti, ali ću uvijek dati maksimum sebe, takav kakav jesam. I zajedno smo 15, većinom sretnih, godina.

Bliži se Valentinovo. U čemu žene najviše griješe kada su u pitanju izjave ili znaci ljubavi?

Žene prečesto misle da bi on trebao čitati njihove misli, a i same sebi su ponekad konfuzne. Ma zapravo, često pogriješe već na samom početku veze, pri odabiru partnera. Jer vrlo često biraju muškarce ne prema tome kakvi oni jesu, nego kakvim se one nadaju da će jednog dana postati. Kao da biraju ljubavnog pripravnika: „Mali nije nešto posebno, ali ima potencijala.“ I onda se nadaju da će se on promijeniti, i to još u skladu s njihovim očekivanjima. Ponekad to rade i muškarci, ali žene su tome mnogo sklonije. Mi smo skloniji nekim drugim biserima…

A što se tiče gesta za Valentinovo, umjesto onih klasika, možda je bolje nekom gestom poručiti „Volim te“, ali na vašem jeziku, na jeziku vaše veze. Može biti i neka obična gesta, ništa senzacionalno, ali će vama kao paru biti senzacija. Npr., ja sam svojoj supruzi za jednu godišnjicu osigurao degustaciju raznih sireva. Ona to obožava pa je to značilo „Volim te i poznajem te“.

Dijelimo i 2×2 ulaznice. Što trebate?

  • U komentare ispod objavljenoga članka, na našem webu, napišite #ljubavilogija
  • Lajkate našu Facebook stranicu ako želite ili ako kojim slučajem to već niste napravile
  • Sharing is Caring – Bilo bi lijepo podijeliti objavu (postavke na javno), tagirajti frendice, podijeliti iskustva, komentirati, preporučiti…

Prijave primamo do 10. veljače, točno u podne.

Pokloni će biti poslani samo na adrese u Hrvatskoj. Random.org bira, a dobitnici nakon objave svoje podatke s brojem telefona dostavljaju u inbox na našem Facebooku. Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Dobitnice: Mateja Bulaja  i Tena Lukač.